Management coaching

Een duurzaam verandervermogen creëren is een proces van vallen en opstaan. Trek er voldoende tijd voor uit en zorg ervoor dat capabele managers de kar trekken. Veel organisaties werken al met eigen change- en programmamanagers. Toch kan een veranderproces moeizaam verlopen. In dat geval kan een onafhankelijk management coach van Net Change Factory het managementteam op weg helpen en ondersteunen.

Management development

Management development is het proces dat bijdraagt aan de continuïteit en de kwaliteit van het management. Laat onze coach het management ondersteunen bij de ontwikkeling van duurzaam verandermanagement. Als een changemanager tijdelijk extra ondersteuning nodig heeft en de organisatie die zelf niet kan geven, kunnen wij optreden als coach bij management development. Met onze jarenlange ervaring en als onafhankelijke partij zien wij meteen waarom een bepaalde strategie niet werkt voor de organisatie. Wij laten ons niet (af)leiden door de inhoud.

Maak ook gebruik van onze ervaring, kennis en inzichten op het gebied van verandermanagement. In veel gevallen volstaat een regelmatig terugkerend coachingsgesprek. Hiervan kan overigens in onderling overleg worden afgeweken.

Coachen van change en/of programmamanagers:

Heb je interesse in de dienst “Coachen van change en/of programmamanagers” of zou je graag meer informatie willen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Leadership coach

Een coach van Net Change Factory begeleidt en ondersteunt het management bij het ontwikkelen van een duurzaam organisatie verandervermogen. Insteek daarbij is om leiders en leidinggevenden succesvolle verandertrajecten in gang te laten zetten door gebruik te maken van de kennis en vaardigheden van de mensen op de werkvloer. Laat onze leadership coach je helpen om het beste uit de mensen halen.

Hij helpt – bij voorkeur door het stellen van vragen – leiders bij het vinden van de beste oplossing voor de organisatie. Daarbij maakt hij gebruik van jarenlange ervaring, kennis en inzichten op het gebied van verandermanagement. In de meeste gevallen is een regelmatig terugkerend coachingsgesprek meer dan voldoende. Hiervan kan overigens in onderling overleg worden afgeweken.