Net Change Factory

Ziek? Een Aspirine!

Een aantal jaren geleden ben ik me gaan verdiepen in de vraag waarom de ene verandering slaagt en de andere niet. En al snel bleek de vraag fout. De vraag moet zijn: “Waarom slaagt de ene organisatie er in veranderingen te adapteren en de andere niet?”

Veel studies en kennis maar weinig handvatten.
Er zijn duizenden onderzoeken en studies naar gedaan. Met heldere conclusies. Maar het zijn rapporten en die komen niet verder dan een analyse en een algemene aanbevelingen. Zo iets als: “Aspirine helpen best wel regelmatig tegen koorts, die zou je ook eens moeten proberen!”. Alsof Aspirine altijd helpt. Maar het medicijn niet is afgestemd op de diagnose. Kortom de studies bieden weinig handvatten voor de specifieke situatie

Diagnose en Medicijn gekoppeld.
Er is dus niet veel behoefte aan nieuwe kennis maar wel aan het stellen van goede diagnoses. En dat doet Net Change Factory
Op basis van ervaring en de studies/analyses en met een wetenschappelijk onderbouwde aanpak (via RenM|Matrix) wordt het verandervermogen van de organisatie in kaart gebracht en wordt helder welke elementen goed en minder goed zijn ontwikkeld. Op basis van deze diagnose blijkt dat de gekozen oplossingen vaak niet juist zijn of onvolledig. Om een maximaal effect te krijgen is een genuanceerd beeld nodig met gerichte oplossingen.

Hoger Verandervermogen zorgt voor een grotere slagingskans, sneller adaptatie, goedkoper veranderen en het is voor de medewerkers veel leuker om te werken in een dergelijke organisatie.

Wij helpen daar graag bij met de workshops: “Grip op Verandervermogen” of “Grip op eigen Verandervermogen” of de uitgebreide Business Fitscan: “Duurzaam  Verandervermogen”