Net Change Factory

2016 with a little help from my friends

2016: tijd voor goede voornemens. De meest voorkomende hebben met gezondheid te maken: meer bewegen, gezonder eten, stoppen met roken en afvallen. We weten het: het moet anders. Maar meestal stranden onze pogingen, soms na maanden, vaker na weken en ook zelfs al na dagen. Veranderen gaat over gedrag en we kunnen het meestal niet alleen. Maar we willen geen hulp, want we houden er niet van om op onze vingers te worden gekeken en om onszelf te verantwoorden. Terwijl we die extra stimulans, inspiratie en motivatie nodig hebben. Dat bleek maar weer toen een goede kennis van ons na tal van pogingen om zonder extra hulp af te vallen, met wat hulp binnen de kortste succes had. En nu – een jaar later – zit zij een stuk beter in haar vel. Het werkt omdat zij het zelf heeft gedaan met wat gerichte hulp.

Organisaties hebben ook veel last van goede voornemens, die niet worden omgezet. En op grens van 2016 zijn er voldoende voorbeelden, waarbij het gebrek aan verandervermogen uiteindelijk heeft geleid tot faillissement. Ik weet zeker dat deze boardrooms vaak is geroepen: “Het moet anders of we gaan failliet!” Maar het verandervermogen was onvoldoende was. Met wat extra hulp was het anders gelopen en hadden ze het misschien gered.

Business Fitscan biedt organisaties die extra hulp, door zich te richten op het vergroten van het Verandervermogen van de organisatie en het bieden van inzicht, inspiratie en motivatie. Wij kijken natuurlijk wel een beetje op je vingers en we laten je verantwoording afleggen …. aan je zelf. Want veranderen doe je wel zelf maar het is makkelijker met “a little help from my friends”